Smoke rises over a part of Lebanon as seen from Israel's border with the country, in northern Israel, October 18, 2023. REUTERS/Lisi Niesner

MAE: Mai mulți cetățeni moldoveni au solicitat evacuarea din Liban

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Ambasada Republicii Moldova în Republica Libaneză, cu reședința la Ankara, a recepționat și continuă să recepționeze mai multe cereri din partea cetățenilor moldoveni, care locuiesc în această țară, solicitând ajutor în evacuare. Cererile sunt depuse în contextul situației tensionate din Liban, informează MOLDPRES.

În prezent, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al Republicii Moldova, în comun cu Ambasada, „depun eforturi în vederea evacuării de urgență a cetățenilor Republicii Moldova care solicită asistența autorităților”.

Pentru situații de urgență, cetățenii Republicii Moldova pot apela telefonul de urgență al Ambasadei: + 90 541 687 2104 sau pot scrie pe adresa de email: consulat.ankara@mfa.gov.md.

Ministerul Afacerilor Externe a îndemnat acum o săptămână cetățenii Republicii Moldova, care se află în Republica Libaneză și statul Israel să manifeste vigilență în contextul destabilizării situației de securitate în regiunea Orientului Mijlociu și să evite călătoriile în aceste zone.

De asemenea, instituția a recomandat cetățenilor să urmărească instrucțiunile autorităților militare și civile; să limiteze călătoriile; fără mari necesități sa nu părăsească domiciliul; în caz de tiruri, să se refugieze în adăposturi speciale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.