În cea mai recentă ediție a clasamentului celor mai citați oameni de știință din lume, realizat de Universitatea Stanford (Statele Unite ale Americii) în colaborare cu Elsevier, figurează 12 profesori și cercetători ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC).

Clasamentul celor mai citați oameni de știință din lume, realizat de Universitatea Stanford în colaborare cu Elsevier, este o bază de date disponibilă public, care cuprinde peste 100.000 de cercetători din toată lumea, clasificați în 22 de domenii și 174 de sub-domenii științifice. Ierarhizarea este realizată pe baza informațiilor furnizate de baza de date SCOPUS și clasifică oamenii de știință cu cele mai multe citări atât pentru anul 2023, cât și pentru întreaga carieră.

Dintre cei 12 profesori și cercetători ai UAIC incluși în ierarhia publicată de Universitatea Stanford, 11 figurează în ambele clasamente, atât cel pentru întreaga carieră, cât și cel pentru anul 2023. Aceștia sunt: acad. Viorel BARBU (Facultatea de Matematică, Preşedintele Filialei Iaşi a Academiei Române), prof. univ. dr. Peter Nijkamp (Centrul de Studii Europene, Facultatea de Drept), prof. univ. dr. Liliana MITOȘERIU (Facultatea de Fizică), prof. univ. dr. Stan CHIRIȚĂ (Facultatea de Matematică), prof. univ. dr. Violeta LEOREANU-FOTEA (Facultatea de Matematică), prof. univ. dr. Ion SANDU (Facultatea de Teologie Ortodoxă), prof. univ. dr. Gabi DROCHIOIU (Facultatea de Chimie), prof. univ. dr. Mihail-Lucian BÎRSĂ (Facultatea de Chimie), prof. univ. dr. Gheorghe ROMANESCU (1959-2018; Facultatea de Geografie și Geologie), CS III dr. Florin-Constantin MIHAI (Institutul de Cercetări Interdisciplinare al UAIC) și prof. univ. dr. Dana Ortansa DOROHOI (Facultatea de Fizică). Acestora li se adaugă prof. univ. dr. Sorin Gabriel ANTON (Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor), care figurează doar în ierarhia aferentă anului 2023.

Mai multe informații despre cea mai recentă ediție a clasamentului sunt disponibile aici: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/7