Simion: AUR e scoasă din secţiile de vot pentru diaspora; cerem revenirea asupra deciziei

Preşedintele AUR, George Simion, candidat la alegerile prezidenţiale, a susţinut marţi că partidul său este scos din secţiile de vot pentru diaspora „printr-o tragere la sorţi contrafăcută”, a menţionat că a contestat această decizie şi că aşteaptă ca Biroul Electoral Central (BEC) „să facă dreptate” şi să repete tragerea la sorţi cu participarea reprezentantului AUR.

„Partidul AUR este scos din secţiile de vot pentru diaspora printr-o tragere la sorţi aranjată, contrafăcută. Reprezentantul nostru din Biroul Electoral pentru străinătate a fost anunţat de această tragere la sorţi cu o jumătate de oră înainte ca ea să aibă loc şi reprezentantul AUR nu a participat la această tragere la sorţi. AUR – arată toate studiile, toate sondajele – este pe locul I în preferinţele românilor din străinătate, iar lipsa reprezentanţilor AUR din secţiile de vot din străinătate pentru turul I şi turul II al alegerilor prezidenţiale este un nou atac al sistemului împotriva noastră (…).. Cerem revenirea asupra acestei decizii emise de Biroul Electoral pentru străinătate (…). Am contestat-o, aşteptăm decizia BEC să facă dreptate şi să repete tragerea la sorţi cu participarea reprezentantului AUR şi ţinând cont de partidele parlamentare (…). Este anormal, suntem reprezentaţi la alegerile parlamentare şi nu sunt admişi reprezentanţii noştri în diaspora. Acolo, eu voi fi pe primul loc şi mi se pare o încălcare gravă a legislaţiei electorale”, a precizat Simion la o conferinţă de presă.

În ceea ce priveşte acuzele deputatului AUR Ringo Dămureanu că Simion ar fi pretins 60.000 de euro pentru un post eligibil în Parlament, acesta a răspuns că, potrivit legii, candidaţii suportă aceste cheltuieli.

„Tuturor candidaţilor la alegerile parlamentare li s-a cerut să contribuie, conform legii, la bugetul de campanie, să asigure pre-campania şi campania electorală, pentru că aşa este conceput sistemul electoral, sistemul politic din România – candidaţii suportă aceste cheltuieli. Există şi dovezi, în contul partidului, nu în contul unuia sau altuia, transparent, raportând la Autoritatea Electorală Permanentă aceste cheltuieli”, a punctat Simion.

În altă ordine de idei, liderul AUR a susţinut că nici el, nici partidul pe care îl conduce şi nici candidaţii la alegerile parlamentare nu sunt pro-ruşi.

„Am văzut în ultimele 48 de ore diferite minciuni propagate în spaţiul public (…). Cu siguranţă pot să vă zic că nici partidul AUR nu este pro-rus, nici candidatul partidului AUR, adică eu, nu sunt pro-rus, şi nici cei care ocupă primele poziţii la Camera Deputaţilor şi Senat. De aceea, vom merge până la retragerea reprezentantului AUR din Consiliul de Administraţie al TVR, dacă TVR-ul, prin actuala conducere, nu alege să reflecteze corect, conform legii, opiniile tuturor participanţilor la competiţia electorală, dacă această competiţie mai este liberă, mai este democratică şi putem cu toţii să avem spaţiu de antenă. Pe TVR Info apare o ştire, fără ca să ne fi fost luată opinia despre candidatul locul I la Senat pe Ilfov, care teoretic ar fi pro-rus. Domnul în cauză are cursuri făcute la Colegiul Naţional de Apărare şi are o lucrare de licenţă sau de dizertaţie despre NATO şi Rusia şi nu a fost niciodată la Ambasada Rusiei”, a conchis Simion. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.