Chiţoiu şi Vosganian, mandataţi de conducerea PNL să ia o serie de măsuri privind construcţia bugetului pe 2014

chitoiu vozgaBiroul Politic Naţional al PNL a stabilit, joi seara, o serie de obiective pentru miniştrii Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi Economiei, Varujan Vosganian, privind construirea bugetului de stat pe 2014.”Pentru dl viceprim-ministru, ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, BPN analizând propunerile pe care domnia sa şi alţi colegi le-au făcut, a stabilit un mandat politic pentru câteva măsuri de natură guvernamentală, măsuri care presupun şi premisele construcţiei bugetare pentru anul viitor. De asemenea, pentru ministrul Economiei, dl Varujan Vosganian, şi am dat un vot în BPN pentru un proiect ţinând de marea infrastructură pe care colegul Relu Fenechiu, deputat, vicepreşedinte al partidului, l-a prezentat şi care urmează să fie discutat şi votat sau nu mâine în Delegaţia Permanentă”, a anunţat Antonescu.
El a explicat că aceste măsuri reprezintă obiective de guvernare pe care miniştrii mandataţi de conducerea PNL le vor susţine în cadrul Guvernului şi pe care le vor discuta cu premierul Victor Ponta. Totodată, liderul PNL a indicat că va susţine aceste obiective la nivelul USL.
Ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, a precizat că a primit mandatul conducerii PNL pentru trei măsuri de politică fiscal-bugetară, priorităţi în elaborarea bugetului pe 2014.
El a indicat că aceste măsuri vizează reducerea cotelor de contribuţii sociale cu trei puncte procentuale, revizuirea sistemului de redevenţă şi alocarea, cu prioritate, în bugetul pe 2014 a resurselor bugetare în domeniul investiţiilor în infrastructură.
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunţat, la rândul său, că va prezenta conducerii PNL şi USL un plan de reindustrializare pentru România până la sfârşitul acestui an.
El a arătat că se axează pe patru mari obiective: privatizare, locuri de muncă, reindustrializare şi relansarea fiscală.
„Am prezentat programul de privatizare pe acest an şi de atragere de investiţii şi am primit mandat de a prezenta conducerii PNL şi alianţei strategia de reindustrializare a României până la sfârşitul anului şi, concret, planuri de acţiune pe industria de oţel, aluminiu, construcţiei de maşini şi industria chimică”, a subliniat Vosganian la finalul reuniunii PNL de la Mamaia.
Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a afirmat că are un plan, pe care îl va prezenta Delegaţiei permanente a PNL de vineri, privind construcţia a 4.000 de kilometri de autostradă printr-un parteneriat privat prin care Guvernul să asigure plăţile de disponibilitate.
„De 20 de ani ne plângem că România nu are autostrăzi, de 12 ani studiez cum s-ar putea face autostrăzi în România. Cred că s-a găsit o soluţie fezabilă care are şi (…) şi resurse financiare – construcţia unei reţele de 4.000 de km de autostradă, până în 2027, printr-un parteneriat privat prin care Guvernul asigură plăţile de disponibilitate”, a spus Relu Fenechiu. Întrebat de ce n-a prezentat acest proiect ca ministru al Transporturilor, el a arătat că „n-a apucat”. „Nu am apucat”, a spus Relu Fenechiu care a a detaliat apoi că este vorba despre o analiză la care lucrează de mai bine de doi ani, „Şi veţi vedea mâine că discutăm de o soluţie care şi presei, care sunteţi destul de circumspecţi, vi se va părea destul de credibilă”, a adăugat el.