Băsescu cere Guvernului să emită o OUG pentru prelungirea programului de vot

basescuPreședintele Traian Băsescu solicită Guvernului să se întrunească de îndată pentru emiterea unei OUG privind prelungirea programului de vot până la ora 24,00, în contextul în care susține că a observat posibile dificultăți în a asigura dreptul de a vota tuturor românilor din diaspora, informează Administrația Prezidențială. 

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, a observat posibile dificultăți în a asigura dreptul de a vota tuturor românilor din diaspora. În aceste condiții, solicită Guvernului României o întrunire de îndată în care să emită o ordonanță de urgență care să prelungească programul de votare până la ora 24,00″, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale, publicat duminică, cu privire la poziția șefului statului referitoare la desfășurarea procesului electoral pentru alegerea președintelui României.
Administra
ția Prezidențială precizează că intervenția președintelui Traian Băsescu vine ca urmare a mesajelor și semnalelor primite din străinătate, potrivit cărora mulți cetățeni români care stau de câteva ore la coadă estimează că nu vor putea vota.