Barack Obama își anulează vizita la celebrul monument Taj Mahal

Președintele SUA Barack Obama, așteptat duminică în India, și-a anulat vizita la Taj Mahal prevăzută pentru marți, în ultima zi a vizitei sale în această țară, relatează AFP și DPA.

‘Vizita lui Barack Obama a fost anulată’, a declarat Pradeep Bhatnagar, responsabil administrativ al zonei Taj, afirmând că nu i-a fost comunicat nici un motiv pentru această schimbare a programului vizitei președintelui american.

Potrivit publicației Hindustan Times, care citează surse guvernamentale indiene, președintele SUA a decis să-și scurteze vizita în India pentru a ajunge în Arabia Saudită. Vicepreședintele american Joe Biden a anunțat că se va deplasa la Riad pentru a prezenta condoleanțe noului rege al Arabiei Saudite, Salman, după moartea fratelui său Abdullah. Barack Obama, care va asista luni la New Delhi la parada militară cu ocazia Zilei Republicii, este așteptat duminică dimineața în capitala indiană unde va fi primit de premierul Narendra Modi.

Regele Abdallah bin Abdulaziz al Arabiei Saudite a decedat la vârsta de 90 de ani, iar noul rege al țării este fratele său Salman (79 de ani), a anunțat vineri televiziunea de stat saudită. Abdallah era spitalizat de pe 31 decembrie din cauza unei infecții pulmonare.