ICR de la Berlin prezintă Lunga Noapte a Scurtmetrajului Românesc

Institutul Cultural Român din Berlin pregătește cinefililor din capitala germană, la sfârșitul lunii ianuarie, o lungă noapte a scurtmetrajelor românești la cinematograful de artă fsk Kino din cartierul Kreuzberg.

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, evenimentul va începe pe data de 30 ianuarie, de la ora 22,00, programul proiecțiilor reunind o selecție de scurtmetraje recente cu tematici diferite: de la povești de dragoste, alienarea omului modern, situații extreme, crize existențiale, rivalitate, indecizii până la inimi zdrobite și naivități copilărești.

Filmele prezentate sunt: „Copacul”, regia: Mihai Șofronea; „Colecția de arome”, regia: Igor Cobileanski; „Plimbare”, regia: Mihaela Popescu; „Jurnal #2/, regia: Adina Pintilie; „12 minute”, regia: Nicolae Constantin Tănase; „Cai putere”, regia: Daniel Sandu; „Să mori de dragoste rănită”, regia: Iulia Rugină; „Fals pozitiv”, regia: Octav Chelaru; „O lume nouă”, regia: Toma Peiu & Luiza Pârvu și „Claudiu și crapii”, regia: Andrei Tănase.

Proiecțiile vor avea loc în prezența regizorilor Mihai Șofronea, Andrei Tănase și Octav Chelaru, care vor sta la dispoziția publicului pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri, ICR Berlin invitând în mod special studenții de film ai prestigioaselor școli de cinema din Berlin (DFFB) și HFF Potsdam-Babelsberg pentru a crea o platformă de dialog între cele două țări.

ICR Berlin propune această lungă noapte de scurtmetraje pentru a prezenta nume noi din rândul regizorilor români, consacrați sau proaspeți absolvenți ai școlilor de film din România, profitând de selecționarea a două filme românești de lungmetraj în luna februarie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Cinematograful fsk din Berlin-Kreuzberg face parte din rețeaua Europa Cinemas, finanțată de programul MEDIA al Uniunii Europene, și are în componență două săli de proiecție, una cu 100 de locuri, cealaltă cu 57. Proiecțiile ICR Berlin vor avea loc în sala mare a fsk Kino, mai precizează sursa citată.