Acordeonistul francez Richard Galliano, în concert cu Big Band-ul Radio

Acordeonistul francez Richard Galliano va susține un concert alături de Big Band-ul Radio, pe 8 martie, la Sala Radio din Capitală.

Programul serii cuprinde o compoziție semnată de celebrul muzician argentinian Astor Piazzolla, „Michelangelo 70”. Galliano și Piazzolla s-au întâlnit în 1983 pe scena Comediei Franceze (Paris). De altfel, la îndrumarea compozitorului argentinian, acordeonistul a studiat îndeaproape rădăcinile muzicii franceze, a readus la viață întregul repertoriu tradițional de vals-musette, java, tangouri și a pus bazele unui nou curent muzical denumit „New Musette”.

Concertul de Ziua Femeii de la Sala Radio va prilejui întâlnirea spectatorilor cu mai multe compoziții care poartă semnătura lui Richard Galliano, precum”Ten Years Ago”, „Teulada”, „Rue de Maubeuge”, „Tango pour Claude”, „Poeme”, „Coloriage”, „Giselle”, „Take eleven”. În portofoliul compozitorului Richard Galliano s-au adunat peste 400 de lucrări create de artist sau în aranjamentul său.

Francez prin naștere, dar italian prin origine, Richard Galliano este interpret și compozitor, orchestrator și pedagog, cariera să artistică construindu-se la întâlnirea între muzica clasică și de jazz. A început să studieze acordeonul la 4 ani, sub îndrumarea tatălui său, iar în paralel a fost înscris la Conservatorul din Nisa.

Big Band-ul Radio va fi dirijat de Ionel Tudor. Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate ‘Bilete.ro’, în magazinele Germanos și la Casa de Bilete a Sălii Radio.