Nepal: Un bărbat a fost scos în viață de sub dărâmături la Kathmandu după 82 de ore de la cutremur

nepal-cutremur-820x300Un bărbat în vârstă de 28 de ani a fost scos în viață de sub dărâmăturile unei case miercuri în Kathmandu, după aproape 82 de ore de la seismul de 7,8 grade care a zguduit Nepalul, relatează agenția DPA.
Potrivit publicației Nepali Times, bărbatul a fost prins sub dărâmături, fără hrană și fără apă, într-o cameră, în care au fost descoperite și trei corpuri neînsuflețite, a unei clădiri prăbușite în cartierul Gongabu din nordul capitalei nepaleze. Bărbatul a fost scos de o echipă de polițiști nepalezi și de salvatori francezi.
Un al doilea bărbat prins sub dărâmături a reușit să se facă auzit de către echipa de salvare, dar a murit înainte ca el să fie scos de sub dărâmături, au indicat membrii echipei.
Potrivit Organizației Națiunilor Unite (ONU), doar 14 persoane au fost scoase în viață de sub dărâmături de sâmbătă, când a avut loc cutremurul, și până marți.
În pofida a numeroase replici ale cutremurului, nepalezii caută să-și procure hrană sau să-și găsească de lucru. Ei așteaptă să vină ajutoare și se plâng că asistența promisă de către autorități nu ajunge la ei.
”Avem resurse și echipamente limitate, dar tragem învățăminte de pe urma neputinței noastre și încercăm să depunem tot mai multe eforturi pentru intensificarea misiunii de salvare”, a declarat premierul nepalez, Sushil Koirala.
Dar oamenii nu par convinși de asigurările date de guvern și unii părăsesc capitala, care a suferit multe distrugeri și pierderi de vieți omenești. Cei care rămân vor fi nevoiți să stea pe străzile din Kathmandu până își vor găsi un adăpost.
Potrivit DPA, peste 15 țări sunt implicate în operațiunile de salvare și de acordare de ajutor.
Guvernul a indicat că, după se va ocupa de victimele cutremurului, va trece în curând la etapa de reconstrucție și că siturile de patrimoniu care au fost distruse vor fi refăcute treptat.