Canotaj: România va participa cu opt echipaje la Europenele de juniori din Cehia

România va participa cu opt echipaje la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori de la Racice (Cehia), care vor avea loc pe 23 și 24 mai.

Ana Elena Filip și Amalia Bereș alcătuiesc echipajul feminin de dublu rame, Alexandru-Petrișor Chioseaua și Ciprian Tudose îl compun pe cel masculin, Elena Logofătu și Nicoleta Pașcanu vor evolua la dublu vâsle, iar barca masculină de patru rame fără cârmaci îi va avea în componență pe Mihai Ianoș, Ioan-Alexandru Bîrsan, Alexandru Ciprian Matincă și Cosmin Pascari.

Echipajele de patru vâsle vor fi alcătuite, la feminin, din Larisa-Elena Roșu, Nicoleta-Ancuța Bodnar, Ana Maria Grăpioniu și Simona-Geanina Radis, iar la masculin din Simion Mutu, Constantin Stăuț, Robert Cătălin Dobrin și Cătălin-Laurențiu Izvoranu.

Echipajul feminin de 8+1 le cuprinde pe Mădălina Hegheș, Roxana Georgiana Parașcanu, Cristina-Georgiana Sava, Anamaria Zaharia, Mădălina-Gabriela Cașu, Lidia-Viorica Roman, Andreea-Ioana Budeanu, Monica Basanciuc, Andreea-Cristina Ștefan.

Barca masculină de 8+1 va fi compusă din Andrei Cristian Chichiriță, Mugurel Vasile Semciuc, Gicu Sava, Vlăduț-Ionuț Brînză, Bogdan-Nicu Bulie, Constantin-Cristi Hîrgău, Mihăiță-Vasile Țigănescu, Mihai Chiruță și Adrian Petre Munteanu.

La competiție participă 481 de sportivi din 31 de țări, 295 la masculin și 186 la feminin, în 95 de echipaje la masculin și 64 la feminin.

Anul trecut, la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori de la Hazewinkel (Belgia), sportivii români au cucerit șase medalii de aur, una de argint și una de bronz.