Trei români în calificările masculine la Roland Garros

Tenismenii români Victor Hănescu, Adrian Ungur și Marius Copil vor lua startul, marți, în calificările pentru tabloul principal de simplu de la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem al anului.

Hănescu (33 ani), aflat pe locul 187 în clasamentul ATP, îl va înfrunta în primul tur pe italianul Potito Starace (33 ani), care se află pe locul 198. Cei doi s-au întâlni în circuitul profesionist de șapte ori, italianul câștigând cinci meciuri. Starace s-a impus în ultimele trei partide directe, ultima având loc în 2012, la Barletta, cu 7-5, 6-2 în sferturile de finală.

Ungur (30 ani), care ocupă locul 189 în lume, va juca și el împotriva unui italian, Luca Vanni (29 ani), locul 103 în ierarhia ATP. Vanni a jucat anul acesta finala unui turneu ATP, la Sao Paulo, având în 2015 victorii la jucători importanți, precum Bernard Tomic, Daniel Gimeno-Traver, Dusan Lajovic, Carlos Berlocq sau Nicolas Mahut.

Marius Copil (24 ani), locul 207 în clasamentul ATP, pare să aibă misiunea cea mai ușoară, în fața portughezului Pedro Sousa (26), care se află doar pe poziția 838 în ierarhia mondială. Totuși, lusitanul l-a învins la finele lunii aprilie pe Hănescu, în calificări la Estoril, cu 6-1, 6-7 (2), 6-3.