Producătorii de pâine profită de pe urma caniculei din Europa, care crește conținutul în proteine al grâului

paine-brutarieVremea caniculară resimțită în Europa ar putea îmbunătăți calitatea recoltei de grâu, o veste bună pentru producătorii de pâine, transmite Bloomberg. Cu temperaturi de până la 39 de grade Celsius în Franța, vremea caniculară ar putea duce la creșterea conținutului de proteine al grâului, ceea ce ar face acest producător mai atractiv pentru producătorii de pâine, a declarat Jack Watts, analist la Agriculture & Horticulture Development Board din Marea Britanie. Pe de altă parte, Jack Watts avertizează că, în cazul în care canicula va îmbunătăți calitatea, s-ar putea reduce cantitatea de grâu recoltat în Europa. Potrivit estimărilor Comisiei Europene, producția de grâu moale va scădea în acest an cu 5,9%, până la 139,95 milioane de tone, în condițiile în care, anul trecut, producția a atins un nivel record.