Trei persoane din conducerea BNM au primit mandate de arest

Judecătoria Buiucani a decisarestarea preventivă pentru 25 și 30 de zile a fostului viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), a directorului Departamentului supraveghere bancară și a directorului Departamentului reglementare și autorizare, fiind învinuiți de neglijență în serviciu, care a cauzat urmări grave, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Centrului Național Anticorupție, viceguvernatorul BNM a primit 25 de zile de arest, iar cei doi directori de departament cîte 25 și 30 de zile de arest.

Cele trei persoane din conducerea BNM au fost reținute ieri pentru 72 de ore, într-un dosar penal pornit pe 2 august curent pe faptul neglijenței în serviciu, admisă de aceștia în perioada anilor 2010-2014. Acuzații ar fi permis spălarea a 20 miliarde de dolari, prin intermediul unei bănci comerciale, fără a întreprinde măsuri de stopare a acestei acțiuni.

Bănuiții riscă pînă la 6 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții de răspundere pe un termen de pînă la 10 ani.