Ministerul Educației a anunțat rezultatele admiterii primei etape în universități

După încheierea primei etape de admitere în învățămîntul superior, la ciclul I studii superioare de licență au fost înmatriculați 10445 de tineri, iar la ciclul II studii superioare de master au fost admise 4945 de persoane. Anunțul a fost făcut astăzi de către Ministerul Educației, informează MOLDPRES.

„Cele mai solicitate specialități din anul acesta sînt: stomatologie – 28 cereri/1 loc, farmacie – 14 cereri/1 loc, drept – 20 cereri/1 loc, contabilitate – 9 cereri/1 loc. Din numărul total de 17 4165 de locuri disponibile, pentru finanţare bugetară au fost prevăzute 5 930 de locuri, iar în bază de contract cu achitarea taxei de studii  – 11 486 de locuri. Conform datelor operative, la ciclul I studii superioare de licență, au fost înmatriculați la buget 4 602 studenți, iar la finanțare în bază de contract – 4 526 de persoane”, se menționează într-un comunicat al instituției.

„Totodată, la ciclul II studii superioare de master, din 7 484 de locuri disponibile – 3468 au fost prevăzute finanțării bugetare și 4016 – finanțării prin contract. În rezultat, la buget au fost înmatriculați 3102 tineri, iar în bază de contract – 1843 de studenți”, se mai precizează în comunicat.

În sesiunea de bază curentă au încheiat admiterea Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „N. Testemiţanu”, Academia „Ştefan cel Mare” a MAI și Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”. În celelalte universități se va desfășura sesiunea repetată, la locurile neacoperite, atît la buget, cît și la contract, în termenii stabiliți de instituţiile de învățămînt.