Trienala de Arhitectură East Centric, la a doua ediție

Cea de-a doua ediție a Trienalei de Arhitectură East Centric, eveniment care strânge laolaltă peste 200 de proiecte și arhitecții lor din 26 de țări, se va deschide vineri, 16 septembrie, începând cu ora 16,00, la Teatrul Național București, în foaierul Sălii Media.

Potrivit unui comunicat al Fundației Arhitext design, producător și promotor al evenimentului, deschiderea Trienalei va coincide cu vernisarea expoziției „Drifting Architecture”, în prezența echipei curatoriale și a invitaților speciali.

Trienala este structurată în trei module: Drifting Architecture (expoziție tematică de proiecte), Discursuri critice (concurs de eseuri), Premiile Arhitext East Centric (concurs de proiecte), însoțite de proiectul Agora Experiments (expoziție multimedia și workshop organizat în baza unui concurs internațional de idei).

Un eveniment iconic ce va cuprinde Bucureștiul timp de trei săptămâni, cea de-a doua ediție a Trienalei de Arhitectură East Centric se încheie pe 9 octombrie.

Cel mai mare eveniment de arhitectură din regiune, care radiografiază, cartografiază și conectează cele mai importante proiecte, experimente și idei din regiune și pune autorii lor în dialog, Trienala de Arhitectură East Centric 2016 este organizată de Fundația Arhitext design — promotor și producător, împreună cu Ordinul Arhitecților din România — partener strategic principal și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” — partener strategic.