Listarea Hidroelectrica va fi un succes, suprasubscrierea va fi comparativă cu cea la Transgaz și Romgaz

 

Un pachet de 20 – 25% din acțiunile Hidroelectrica va fi listat la Bursa de la București într-o primă etapă iar oferta va fi un succes, consideră vicepreședintele ASF, Mircea Ursache.

 

„Cred în continuare că Hidroelectrica va fi un succes. Suprasubscrierea va fi comparativă cu ceea ce am avut cândva la Transgaz și Romgaz”, a declarat Mircea Ursache, joi, la Radio România Actualități.

Potrivit acestuia, un pachet de acțiuni de 20 — 25% din capitalul Hidroelectrica ar urma să fie adus pe Bursa de Valori București, iar aceasta ar trebui să fie prima etapă, pentru că ar trebui listate și restul de acțiuni până la 51%, pachetul de control al statului.

„Eu rămân adeptul ca la societățile românești care sunt în domeniul strategic statul să nu își păstreze mai mult de 51%. Deci și la cele la care am listat deja procesul acesta poate continua”, a afirmat Mircea Ursache.

Acesta a precizat că salută schimbarea de paradigmă la CEC Bank și anume privatizarea prin IPO (ofertă publică inițială — n.r.), față de negocierea cu un investitor strategic.

Ursache a declarat că piața de capital din România mai trebuie să îndeplinească un singur criteriu pentru a face saltul la statutul piață de capital emergentă de la cel de piață de frontieră, iar acesta este cel de lichiditate. Criteriul ar putea fi ușor atins prin listarea în 2017 a companiei Hidroelectrica.

Tribunalul București a decis, în data de 21 iunie 2016, ieșirea Hidroelectrica din insolvență, proces în care se afla din februarie 2014 pentru a doua oară.