„Teze și antiteze la Washington” – o nouă carte a politologului Vladimir Tismăneanu, la Curtea Veche Publishing

Volumul „Teze și antiteze la Washington” de Vladimir Tismăneanu va fi lansat luni, 3 iulie, la Banca Națională a României, în prezența autorului și a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Potrivit unui comunicat al Curtea Veche Publishing, transmis vineri AGERPRES, noul volum ilustrează evoluția politică a societății românești, autorul arătând, cu tenacitatea din care și-a făcut un modus operandi ca intelectual, că învățăturile pe care le tragem din trecutul recent al României sunt esențiale, fiindcă numai așa putem dobândi o reprezentare clară și lucidă a ceea ce a însemnat eșecul utopiei comuniste.

„Orice carte a lui Vladimir Tismăneanu deschide noi răspântii ale cunoașterii și confirmă o vocație: aceea a binelui, a frumosului și a adevărului. Volumul de față este ilustrarea strălucită a unui pariu existențial, moral și profesional, susținut de autor pe parcursul câtorva decenii de luptă neobosită cu scleroza politică, socială și ideologică. Caracterul polemic a multe dintre studii e dublat de o unică vocație a dialogului și a comunicării. Iată doar câteva dintre elementele ce conferă scriiturii elegante și profunde a lui Vladimir Tismăneanu caracterul de sărbătoare a spiritului și a intelectului”, apreciază criticul literar Mircea Mihăieș, citat în comunicat.

O discuție pe marginea acestui volum va avea loc marți, 13 iunie, de la ora 19,30, la Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov, în cadrul unei întâlniri cu Vladimir Tismăneanu și Marius Stan.