EVENIMENTELE DIN WEEK-END, DE LA PALAS: CONCERT LIVIU TEODORESCU, ÎN CADRUL ONG FEST, TÂRG DE ANTICHITĂȚI ȘI DEMONSTRAȚII DE KENDAMA

 

 

În acest sfârșit de săptămână, ansamblul Palas le propune ieșenilor și nu numai noi evenimente care să le îmbogățească timpul liber. Festival al organizațiilor neguvernamentale, cu activități pentru toată familia și spectacole, târg de artă și antichități, demonstrații de kendama și teatru de păpuși sunt pe agenda următoarelor zile, la Palas.

De vineri până duminică inclusiv, în perioada 23 – 25 iunie 2017, Atriumul Palas Mall găzduiește Târgul de Artă și Antichități. Pasionații de obiecte cu patina timpului vor descoperi piese aparte, a căror valoare este amplificată de trecerea anilor: ceasuri de colecție, bijuterii, porțelanuri, tablouri, numismatică, argintărie, piese de mic mobilier, cărți și multe alte articole. Cei care apreciază antichitățile vor putea interacționa cu numeroși colecționari din toate colțurile țării, care le vor împărtăși din poveștile exponatelor.

Sâmbătă, în parcul Palas se va desfășura Civic Break ONGFest, un eveniment care reunește peste 70 de organizații neguvernamentale din regiune și din Republica Moldova. Acestea vor oferi publicului posibilitatea de a le descoperi programele și activitățile desfășurate, dar și informații despre cum se pot implica în susținerea unei cauze. Totodată, pot participa la peste 50 de activități, în aer liber: dezbateri și workshop-uri tematice, ateliere de creație, de IT, facepainting, handmade și pictură, demonstrații de sport urban, speed stacking, karate și gimnastică terapeutică. În plus, evenimentul include și spectacole susținute de soliști de muzică ușoară și populară, ansambluri de dans și instrumentiști. De la ora 18.00, invitatul special va fi Liviu Teodorescu. ONGFest este organizat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, alături de partenerul său local, Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, cu susținerea Programului de Cooperare Elvețiano-Român.

Tot sâmbătă, de la ora 19.00, în parcul Palas se va desfășura un spectacol de balet, susținut de prichindeii cu talent din cadrul Școlii Prime Agency.

Duminică, năzdrăvanii sunt așteptați să se distreze în ansamblul Palas. De la ora 11.00, în zona Intersport, cei mici sunt invitați la teatru de păpuși. Povestea le va fi spusă de marionetele Teatrului „Așchiuță”.

De la ora 13.00, tot în zona Intersport, pasionații jocului Kendama vor avea prilejul de a-și demonstra talentul. Sweets Kendama Romanian Tour îi aduce la Iași pe jucătorii profesioniști americani Max Norcross și Cooper Eddy. Invitații speciali vor face demonstrații, iar iubitorii jocului japonez vor putea afla din trucurile lor și vor învăța noi mișcări.