Şeful statului a chemat partidele ce au acces în parlament la dialog

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunţat astăzi că a invitat liderii partidelor ce au acces în legislativ la dialog, în eventualitatea formării unei majorităţi parlamentare. Întâlnirile vor avea loc mâine la Reşedinţa de stat, comunică MOLDPRES.

Şeful statului a menţionat în cadrul unui briefing, că invitaţii la dialog au fost lansate doar pentru trei partide care au un număr mare de deputaţi şi ar fi capabile să creeze coaliţii de guvernare.

Conform sursei citate, la întâlniri sunt aşteptaţi liderii PSRM, PDM şi ai blocului “ACUM”. Aceştia ar urma să vină separat la întrevederile cu preşedintele ţării, mâine, începând cu ora 14.00

„Noi trebuie să avem o discuţie serioasă cu partidele ce pot crea o majoritate parlamentară pentru a le asculta părerea. Sau avem o majoritate, sau partidele spun sincer că vrem anticipate şi fiecare îşi asumă riscurile”, a opinat Dodon.

Potrivit lui Dodon, la ora 14.00 la Reşedinţa de stat sunt aşteptaţi cei de la PSRM, la 15.00 ar urma să vină democraţii, iar la ora 16.00 conducerea blocului “ACUM”.