PSRM condiţionează crearea unei noi coaliţii de guvernare cu blocul ACUM

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. După întrevederea avută cu şeful statului Igor Dodon, conducerea Partidului Socialiştilor a anunţat că îşi doreşte o nouă coaliţie cu blocul ACUM, însă va impune şi unele condiţii, printre care şi o nouă structură de guvernare, comunică MOLDPRES.

Liderul PSRM, Zinaida Greceanîi, a specificat că formațiunea pe care o conduce nu examinează eventuale coaliţii cu alte partide în afară de blocul ACUM.

„Propunem oficial să constituim o nouă majoritate, cu noi condiții, cu o nouă structură a Guvernului, nu cum până acum toată responsabilitatea să fie la blocul ACUM, dar și cu un nou prim-ministru”, a opinat Greceanîi.

Ea a adăugat că socialiștii nu îşi doresc şi nu vor admite declanşarea alegerilor anticipate şi vor examina orice candidatură propusă de şeful statului pentru funcția de prim-ministru, chiar dacă nu va fi formată o majoritate parlamentară.

Cabinetul de miniştri condus de premierul Maia Sandu a fost demis prin moţiune de cenzură. Pentru demiterea executivului au votat 63 de deputaţi ai PSRM şi PDM. Imediat după adoptarea moţiunii, Uniunea Europeană, România şi SUA au transmis mesaje pentru liderii politici de la Chişinău în care au reiterat necesitatea reformării justiţiei.