Producătorii de prune și struguri pot obține granturi printr-un proiect USAID

Producătorii și exportatorii de prune și struguri de masă din țara noastră pot obține granturi pentru implementarea tehnologiilor avansate post-recoltă, care vor facilita conformarea cu cerințele specifice ale importatorilor din piața Uniunii Europene și vor contribui la creșterea exporturilor către această piață, transmite MOLDPRES.

Granturile vor fi acordate în cadrul Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova. Solicitanții pot depune dosarele până la 27 mai curent.

Beneficiarii vor primi granturi între 600 și 900 mii de lei, suma totală rezervată pentru acordarea acestora fiind de 2,7 mln de lei. Pentru a demonstra angajamentul față de activitate, solicitantul trebuie să contribuie cu minim 50% din suma totală a activități de grant.

Aplicanții trebuie să fie înregistrați în calitate de entitate juridică, să se bucure de o reputație bună în raport cu autoritățile relevante din Republica Moldova și să respecte toate regulamentele civile, de mediu și fiscale aplicabile. Totodată, aceștia trebuie să dea dovadă de performanță în lanțul valoric al prunelor și strugurilor de masă, cu o activitate în domeniu de cel puțin 5 ani.