Noi IMAGINI cu avionul care a aterizat în FLĂCĂRI în Moscova

Noi imagini cu avionul companiei Aeroflot, care a aterizat de urgenţă, duminică seară în Moscova, în urma izbucnirii unui incediu la bord, au fost publicate, transmite CNN.1Imagini şocante, surprinse de camerele de supraveghere ale aeroportului Sheremetyevo din Moscova, arată prima încercare de aterizare a aeronavei, avionul lovindu-se puternic de pistă şi izbucnind în flăcări. 

Potrivit Flightradar 24, datele zborului arătau că avionul a decolat imediat după ora locală 18.00. Piloţii au emis un semnal de alarmă şi au cerut permisiunea de întoarcere la aeroport 30 de minute mai târziu.

Doi minori şi un membru al echipajului şi-au pierdut viaţa după ce un incendiu a izbucnit la bordul aeronavei companiei Aeroflot, relatează presa rusă.

Un martor spune că este un „miracol” faptul că au supravieţuit atâtea persoane, 73 de pasageri şi cinci membri ai echipajului aflându-se la bordul avionului.

„37 de persoane au supravieţuit – 33 de pasageri şi patru membri ai personalului”, anunţă un oficial din comisia de investigaţie, Yelena Markovskaya. Cinci persoane au fost internate în spital.

Aeroflot, compania aeriană naţională a Rusiei, declară că aeronava a efectuat o întoarcere forţată la aeroport din cauza unor „motive tehnice”. Numeroase zboruri au fost deviate către alte aeroporturi.

După aterizarea de urgenţă, motoarele aeronavei au fost cuprinse de flăcări pe pista aeroportului, afirmă compania Aeroflot într-un comunicat. Echipajul aflat la bord „a făcut tot posibilul pentru a salva pasagerii”, aceştia fiind evacuaţi în 55 de secunde, adaugă compania.

O listă a supravieţuitorilor identificaţi până acum a fost publicată, aceasta urmând să fie actualizată imediat ce apar noi informaţii.

Interfax citează o sursă care anunţă că motoarele au izbucnit în flăcări în urma aterizării dificile, contrar relatărilor iniţiale care informau că incendiul a izbucnit în timpul zborului. Potrivit presei din Rusia, aeronava nu a reuşit să aterizeze din prima încercare.

Guvernatorul interimar al oraşului Murmansk, Andrey Chibis, declară că familiile celor morţi vor primi daune compensatorii în valoare de 11.630 de lire sterline fiecare, în timp ce victimele din spital vor primi 5.815 lire sterline fiecare.MEDIAFAX