Rares Bogdan (C), impreuna cu mai multi membrii PNL, depun listele cu candidatii la alegerile europarlamentare , la Biroul Electoral Central, miercuri, 27 martie 2019. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Rareş Bogdan a anunţat că va urca în ierarhia PNL şi va ocupa funcţia de prim-vicepreşedinte

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat că a acceptat propunerea liderului PNL Ludovic Orban de a deveni prim-vicepreşedinte al partidului. Bogdan a spus că propunerea a venit ca urmare a contribuţiei sale în campania pentru europarlamentare.

“Am discutat cu preşedintele partidului, Ludovic Orban. Ieri (luni-n.red.), domnia sa a prezentat în Biroul Permanent Naţional, în timp ce eu eram în drum cu alţi colegi spre Bruxelles această propunere. I-am întrebat cu ce ocazie, de ce această onoare pentru mine şi mi-au spus cu toţii, în frunte cu domnia sa, că aportul meu atât în campania europarlamentară, cât şi după, când practic eu nu am oprit motoarele, ci am continuat campania, considerând că un politician trebuie să fie în campanie nu doar în momentul campaniei electorale, ci şi între cicluri electorale, iar acum avem cicluri electorale la şase luni de zile”, a declarat, pentru RFI, europarlamentarul PNL Rareş Bogdan.

Acesta a declarat că a acceptat propunerea şi că se va implica în campaniile electorale pentru alegerile prezidenţiale din toamnă, cele locale şi parlamentare din 2020.

De asemenea, eurodeputatul a spus că va avea drept de vot la şedinţele PNL.

“Acum voi deveni practic şi formal în conducerea partidului. Nu aveam drept de vot, participam ca invitat, în calitate de şef al delegaţiei României în PPE, participam ca invitat al preşedintelui, al vicepreşedinţilor, la toate discuţiile din cadrul BEX şi din cadrul BPN, dar nu aveam drept de vot”, a mai spus Bogdan.MEDIAFAX