4 milioane de lei pentru programe culturale derulate în perioada 2020 – 2021

Play

Consiliul Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN) a decis alocarea unui buget de 4 milioane de lei pentru programe culturale derulate în perioada 2020 – 2021 şi de 20 milioane de lei pentru cele 12 arii tematice în care se pot încadra proiectele în domeniu.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, Consiliul a decis, de asemenea, creşterea plafoanelor de finanţare pe arii.

„Sperăm ca deja de anul acesta data de 1 septembrie să fie pentru toţi operatorii culturali un prilej de mobilizare creativă. Din perspectiva noastră, această sesiune este cea mai importantă, atât în ceea ce priveşte bugetul alocat, cât şi pentru că oferă oportunitatea derulării proiectelor pe o perioadă mai mare de timp. Vă aşteptăm cu proiecte inovative, care să răspundă priorităţilor strategice propuse de AFCN”, a precizat Irina Cios, directoarea AFCN, citată în comunicat.

Toate informaţiile referitoare la priorităţi, plafoane de finanţare şi calendarul de derulare a sesiunii I/2020 sunt disponibile online pe pagina www.afcn.ro.

Potrivit sursei citate, în această sesiune se pot depune proiecte de rezidenţe artistice şi programe culturale.

Aplicaţia online va fi deschisă pentru perioada 1 – 30 septembrie. Ofertele culturale vor putea fi completate în formularul online numai începând cu 1 septembrie, ora 10,00. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor şi programelor culturale este 30 septembrie, ora 17,00.

Tot la 1 septembrie se va deschide şi aplicaţia de înscriere a candidaturilor evaluatorilor. Candidatura se depune individual, prin completarea unui profil personal în aplicaţia online, accesibilă la www.afcn-experti.ro, urmată de selectarea butonului de înscriere la sesiunea curentă şi selectarea a maximum două arii tematice de expertiză, se mai arată în comunicat. AGERPRES