Mihnea Costoiu: 80% dintre studenţii UPB sunt angajaţi încă din anul al treilea de studiu

Play

Rectorul Universităţii Politehnica Bucureşti, Mihnea Costoiu, a declarat luni că aproximativ 80% dintre studenţii UPB sunt angajaţi încă din anul al treilea de studiu.

„Din nefericire, foarte mulţi (studenţi angajaţi din timpul facultăţii – n.r.). În anul doi circa 40% din studenţi sunt angajaţi, în anul trei deja cifra începe cu şase. La finalul anului trei 80% dintre ei sunt deja angajaţi, ceea ce este foarte mult. Din punctul nostru de vedere ne-am dori să stea cât mai mult în şcoală, doar în şcoală, nu să fie angajaţi, să lucreze în perioada studiilor”, a spus Costoiu, după deschiderea anului universitar 2019 – 2020.

El a amintit că UPB are propria agenţie de plasare a forţei de muncă ce recrutează studenţi şi absolvenţi.

„Avem agenţia noastră de plasare a forţei de muncă, se cheamă Polijob. Recrutăm studenţi dedicaţi pentru o anumită zonă. Foarte important – această agenţie nu este doar pentru studenţii din aceşti ani, ci şi pentru cei care au terminat în anii trecuţi”, a afirmat rectorul.

Potrivit acestuia, un număr de 2.500 de studenţi străini din 100 de ţări urmează cursurile facultăţilor din cadrul UPB în acest an universitar.

„Suntem în acest an într-un an bun. Este al şaselea an în care creşte constant (numărul studenţilor străini – n.r.), depăşim 2.500 de studenţi străini din 100 de ţări ale lumii. Avem studenţi veniţi din Japonia, America de Sud, toate ţările europene, nordul Africii, Orientul Apropiat, Orientul Îndepărtat. Chiar vreau să remarc faptul că, anul acesta, generaţia trecută care a absolvit în 2019 a avut printre şefii de promoţie şapte studenţi străini care au învăţat în limba engleză, franceză sau germană în universitatea noastră”, a arătat Mihnea Costoiu. El a menţionat că 70% dintre studenţii UPB sunt din provincie, iar 30% din Bucureşti. AGERPRES