Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a primit distincția „Ordinul Centenar în Educație” pentru contribuția la promovarea valorilor învățământului ieșean, în cadrul evenimentului Seara Valorilor 2018. Ceremonia, organizată anual de Primăria Municipiului Iași cu prilejul Sărbătorilor Iașiului, a avut loc duminică, 14 octombrie, de la ora 17.00, în sala „Vasile Pogor” din Palatul Roznovanu.

Evenimentul, devenit deja o tradiție, își propune să celebreze personalitățile locale și naționale care s-au remarcat prin realizările deosebite în domeniile culturii, educației, științei, artei, economiei sau implicării civice. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a fost reprezentată la eveniment de prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI, prorector și ordonator de credite, care a și primit distincția onorifică.

„Sunt onorată și bucuroasă să primesc această distincție în numele conducerii Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în numele tuturor membrilor comunității academice. Această distincție este o recunoaștere a faptului că Universitatea are un rol important în societate, are un rol local, unul regional și unul național.” – prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI

La Seara Valorilor 2018 s-au acordat, în total, 13 categorii de premii, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași fiind reprezentată în două dintre ele. Ordinul Centenar în Educație a fost acordat și doamnei prof. univ. dr. Elvira SOROHAN, de la Facultatea de Litere, iar prof. univ. dr. Dan CRISTEA, de la Facultatea de Informatică, a primit Premiul Pogor, la propunerea Academiei Române.