Polirom Junior la Tîrgul internațional de carte pentru copii Bookerini, ediția a II-a 17-20 octombrie, Biblioteca Naţională a României

În perioada 17-20 octombrie 2019, Editura Polirom participă la cea de-a II-a ediție a Tîrgului internațional de carte pentru copii Bookerini, cu peste 80 de titluri, toate aflate la reducere (30%).

Bookerini, festival dedicat exclusiv cărții pentru copii,se va desfășura în București, la Biblioteca Națională a României și este organizat de asociația non-guvernamentală Câte-n lună și-n mansardă. Mai multe detalii despre tîrg, aici: https://www.facebook.com/pg/BOOKerini/about/?ref=page_internal.

Programul nostru complet de evenimente din cadrul tîrgului, mai jos.

  • Joi, 17 octombrie, ora 16.00

Lectură și discuție pe marginea romanului
Vrăjitorul dințos
de Călin Torsan
Cu ilustraţii de Carla Duschka
Vîrsta recomandată 9+

Roman cîștigător al Concursului de manuscrise Polirom Junior, ediția 2018

  • Duminică, 20 octombrie, ora 16.00

Clubul de lectură Fanbook
Flavius Ardelean
Bezna. Povestitorii din conacul von Veltheim
cu ilustraţii de Ecaterina G.

Vîrsta recomandată 10+

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile
ÎNSCRIERE la: https://cutt.ly/sw1aNCj

Călin Torsan
Vrăjitorul dințos
Cu ilustraţii de Carla Duschka
Vîrsta recomandată 9+

Roman cîștigător al Concursului de manuscrise Polirom Junior, ediția 2018

În orice adult se ghemuieşte nevăzut un ştrengar mititel. Este copilul din fiecare, acela ce ne îndeamnă tăcut să izbim în mingea rătăcită pe stradă, dîndu-ne ghes să uităm cîteodată de noi cu telecomanda în mînă, privind şi ascultînd cine ştie ce desen animat buclucaş. Uneori, în faţa oglinzii, mai recunosc sclipirea din privirile acelui puşti care am fost cîndva. Ba chiar îi sînt îndatorat, pentru unele dintre cuvintele aşezate în această carte, căci a ştiut cînd să mă tragă de mînecă în preajma lor. Tocmai el, un pici în pantaloni scurţi. Oamenii mari sînt oamenii mici. Totuna. Aşa cum şi poveştile pentru copii nu sînt decît acelaşi lucru cu romanele pentru adulţi. Adică emoţie pură.

„«Pit era un tip atipic. Un pitic apatic», aşa începe cartea lui Călin Torsan, Vrăjitorul dinţos. Pe mine m-a prins de la primele rînduri şi nu m-a dezamăgit o clipă, pînă la capăt. O apariţie specială, între zecile de volume jurizate. Mare bucurie cînd, în seara votului final, am descoperit că toţi membrii juriului o votaseră pentru primul loc. O poveste amuzantă, cu un băiat palid care are părinţi ocupaţi şi un laptop cu jocuri. O poveste care se petrece chiar lîngă tine şi care subminează clişee. Nu putem decît să sperăm că micuţii cititori vor fi la fel de încîntaţi ca şi noi de povestea misteriosului, marelui, atotputernicului Vrăjitor dinţos, care e parte zi de zi din vieţile noastre.” (Veronica D. Niculescu, autoarea romanului O vară cu Isidor)

Călin Torsan: „Mă numesc Călin Torsan și sînt născut în 1970. Bucureștean. Atenția pentru divertismentul copiilor mi-a fost stîrnită de mai multe ori, iar lucrurile materializate pentru ei sînt următoarele: colaborarea la cele două volume colective Bookătăria de texte și imagini; colaborarea și coordonarea a două volume apărute la Editura Martor a Muzeului Național al Țăranului Român. Este vorba despre Piua! și Case-n casă; romanul Totul numai pentru tata (Editura Casa de Pariuri Literare), text distins cu premiul de secțiune al Trofeului Arthur 2015, pentru vîrstele 8 – 14 ani; poemul Bebelușul cu castronAlexandru Macedon (Editura Casa de Pariuri Literare, 2018); atelierul de educație muzicală alternativă, Povești cu urechi, pe care îl desfășor de mai mulți ani în cadrul Muzeului Național al Țăranului Român, locul meu de muncă; albumul O mînă de boabe, construit împreună cu grupul abuabua pe baza a mai multor cîntece de leagăn tradiționale.”

Flavius Ardelean
Bezna. Povestitorii din conacul von Veltheim
cu ilustraţii de Ecaterina G.
Colecţie: Junior
Vîrsta recomandată 10

Monştri, aventuri, mistere – Bezna este o poveste despre prietenie şi curaj, despre răul deghizat în bine şi despre binele cu chip de rău; o carte despre puterea cuvintelor şi despre magia basmelor.

Cînd Bezna pune stăpînire pe întreg ţinutul, copiii sunt salvaţi şi aduşi la conacul lui Arnim von Veltheim, singurul loc neatins de ceaţa vîscoasă şi periculoasă. Căci copiii nu sînt nişte copii obişnuiţi, ci Povestitori cu har, adunaţi la un loc pentru a alunga Bezna din lume. Seară de seară, ei se adună la îndemnul lui Arnim şi dau naştere Luminii, citind în imensa Bibliotecă din cărţi culese din toate colţurile lumii. Însă cînd Ardei şi căţelul său credincios, Iute, ajung la conac, descoperă că nimic nu e ceea ce pare şi că harul lor de povestitori e un cuţit cu două tăişuri.

Flavius Ardelean este scriitor și traducător, membru afiliat al Horror Writers Association. Este autorul romanelor Îmblînzitorul apelor și Noumenoir, al volumelor de povestiri Acluofobia și Bizaroproze și creatorul seriei Miasma. A cîștigat două premii Colin pentru literatură fantastică, iar prima sa carte a fost nominalizată la Festival du Premier Roman din Chambéry, Franța. Pentru romanele sale din ciclul Miasma, a fost nominalizat de două ori consecutiv la Premiul Tînărul Prozator al Anului în cadrul Galei Tinerilor Scriitori, București. Bezna este prima sa carte pentru copii.