În capitală va avea loc al doilea tur de scrutin

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. După procesarea a 305 procese-verbale din totalul celor 307, candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova la funcția de primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a obținut la alegerile locale de duminică, 20 octombrie, 40,3 la sută din voturi, iar pentru candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, și-au dat votul 31,01 % dintre alegătorii prezenți la urne. Astfel, în capitală va avea loc turul doi de scrutin, comunică MOLDPRES.

Rezultatele preliminare mai arată că pentru Dorin Chirtoacă au votat 10,1 la sută din alegători, pentru Octavian Țîcu – 4,74%, pentru Valerii Klimenco – 3%. Victor Chironda a acumulat 2,73 % din voturi, Vladimir Cebotari – 2,44% și Ivan Diacov – 1 %. Ceilalți candidați au acumulat mai puțin de 1 la sută din sufragii. 

Potrivit Codului electoral, candidatul pentru funcția de primar se consideră ales dacă a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor care au participat la votare. În cazul în care niciun candidat nu întrunește mai mult de jumătate din numărul de voturi valabil exprimate, în termen de două săptămâni, se va proceda la al doilea tur de scrutin cu 2 candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur.