Orban: Reprezentanţii PSD sunt „jenanţi” prin depunerea la Senat a unei moţiuni simple împotriva ministrului Finanţelo

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că reprezentanţii PSD sunt „jenanţi” prin depunerea la Senat a unei moţiuni simple împotriva ministrului Finanţelor, după „dezastrul” bugetar şi financiar pe care l-au creat.

„Eu îl felicit pe ministrul Finanţelor că a reuşit într-o viteză foarte mare să iniţieze o rectificare bugetară care ne permite să plătim pensiile, să plătim alocaţiile pentru copii, să plătim firmelor toate concediile medicale şi celelalte concedii maternale care nu au fost decontate de aproape un an de zile, care ne permite să rambursăm TVA în termen legal, că ne permite să plătim lucrările efectuate de companii în cadrul PNDL. Sunt jenanţi cei din PSD să depună moţiune împotriva ministrului Finanţelor, după dezastrul bugetar şi financiar pe care l-au creat, dar ne bucurăm că avem această ocazie de a prezenta o dată în plus nenorocirea lăsată de aceşti guvernanţi iresponsabili, care au minţit cu neruşinare, care au schimbat legea ca să nu îşi asume răspunderea pentru veridicitatea datelor în alcătuirea bugetului de stat”, a susţinut Orban, într-o declaraţie dată presei la Palatul Parlamentului.

Senatorul social-democrat Eugen Teodorovici a anunţat luni, în plen, depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu. Grupul parlamentar al PSD din Senat depune moţiunea simplă cu titlul „Guvernarea PNL, numele tău este austeritate”, a declarat Teodorovici. AGERPRES