eJobs.ro a înregistrat peste un milion de aplicări pentru job-uri în luna ianuarie a acestui an

eJobs.ro a înregistrat peste un milion de aplicări pentru job-uri în luna ianuarie a acestui an, un record pe piaţa locală de recrutare, iar aproape jumătate din numărul total de aplicări a fost orientată către joburile din vânzări, conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

“Peste 1 milion de aplicări la job-urile active pe eJobs.ro au fost înregistrate în luna ianuarie a acestui an, nivelul reprezentând un record istoric pentru piaţa locală de recrutare. Valoarea este cu aproximativ 25% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când candidaţii activi pe eJobs.ro au cumulat puţin peste 800.000 de aplicări. Aproape jumătate din numărul total de aplicări aferente lunii ianuarie a fost făcută pentru joburile din vânzări – domeniu care, an de an, este pe primul loc în topul preferinţelor candidaţilor. Clasamentul continuă cu locurile de muncă disponibile în call-center-e şi cele din administrativ / logistică/. Foarte căutate au fost, la începutul anului, şi job-urile care se adresează celor cu experienţă în zona de financiar / contabilitate, marketing sau bănci”, se arată în comunicat.

Bogdan Badea, CEO eJobs România, a explicat, în context, că această evoluţie a depăşit estimările, iar numărul record de aplicări din luna ianuarie a venit în tandem şi cu încasări record.

“Anul 2020 a început exploziv şi a depăşit toate aşteptările noastre atât în ceea ce-i priveşte pe candidaţi, cât şi în ceea ce-i priveşte pe clienţi. Astfel, numărul record de aplicări din luna ianuarie a venit în tandem şi cu încasări record. Ne aşteptăm, deci, la un an bun şi ne bucură să vedem că toată lumea a început în forţă, că atât clienţii mici cât şi cei mari şi-au consolidat bugetele şi că au planuri mari pentru 2020. Avem toate premisele să credem că acest an ar putea fi unul dintre cei mai buni pentru cei care vor să se angajeze şi pentru cei care angajează, deopotrivă”, a afirmat Bogdan Badea.

Cel mai scăzut nivel de interes a fost manifestat pentru funcţiile publice, care au strâns aproximativ 500 de aplicări. De 4 ori mai multe aplicări au primit angajatorii din domeniul medicinei veterinare şi puţin peste pragul de 2.500 de aplicări au înregistrat cei din protecţia muncii. Prelucrarea lemnului, ONG-urile sau serviciile de babysitting / au pair şi curăţenie au fost alte domenii cu un nivel scăzut de atractivitate în ochii candidaţilor.

“Sigur că acest clasament este în strânsă corelaţie cu oferta de locuri de muncă disponibile. Joburile din vânzări au dominat întotdeauna piaţa şi, prin urmare, este firesc să adune şi cele mai multe aplicări. Dar dincolo de această explicaţie avem şi domenii care atrag un număr mare de candidaţi şi de aplicări fără să fie în mod obligatoriu şi printre cei mai activi angajatori. Şi mă refer aici la IT, sector care a strâns 45.000 de aplicări doar în luna ianuarie”, mai spune Bogdan Badea.

La nivelul anului 2019, au fost înregistrate peste 9,5 milioane de aplicări, atât pentru job-urile din România, cât şi pentru cele din străinătate. În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile peste 25.000 de locuri de muncă pentru România cât şi pentru străinătate.

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România. eJobs România aparţine companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. eJobs.ro are un număr de peste 4 milioane de CV-uri, mai mult de 2 milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic şi o bază de fani de 290.000 pe Facebook. AGERPRES