Cioloș: România pare în derivă

România pare în derivă, iar politicienii nu par să aibă un plan şi soluţii la crizele reale sau provocate de ei înşişi, consideră preşedintele PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş.

“Desemnarea unui premier şi alegerile anticipate sunt lucruri serioase, care nu trebuie tratate de niciun partid ca fiind o mascaradă. Pentru noi, anticipatele rămân o prioritate. O spunem de mult timp, am venit şi cu soluţii. Dar, ca să se întâmple trebuie tratate şi pregătite cu responsabilitate de toată clasa politică”, scrie Cioloş, joi, pe Facebook.

În opinia sa, pasul următor este o reformă profundă şi rapidă.

“Constituţia e insuficient echipată pentru astfel de crize politice. Am spus-o şi o repetăm: ne trebuie o reformă constituţională pentru clarificarea rolului fiecărui actor al statului. Altfel, România rămâne prinsă între partidele vechi care fie se înţeleg, fie se joacă de-a guvernarea, cu bugetul, administraţia şi justiţia şi, când nu se mai înţeleg, intrăm în crize politice îndelungate. Şi stagnăm ca ţară. Din păcate, ţara noastră pare în derivă, iar politicienii nu par să aibă un plan şi soluţii la crizele reale sau provocate de ei înşişi. Noi suntem hotărâţi să schimbăm România”, conchide fostul prim-ministru. AGERPRES