Termenul pentru înscrierea candidaţilor la Concursul Internaţional ”George Enescu” se prelungeşte până la 1 mai

Termenul pentru înscrierea candidaţilor la Concursul Internaţional ”George Enescu” se prelungeşte până la 1 mai, în condiţiile crizei generate la nivel mondial de pandemia COVID-19 şi în speranţa că în septembrie, când este programat, situaţia va fi suficient de stabilă, atât în România, cât şi în lume, încât să permită organizarea competiţiei, anunţă organizatorii.

Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES, organizatorii Concursului ”Enescu” continuă să lucreze la pregătirea competiţiei din această toamnă, dar urmăresc cu atenţie atât evoluţia situaţiei de criză existente la nivel mondial, cât şi efectele măsurilor implementate pe plan naţional şi internaţional pentru gestionarea COVID-19.

În funcţie de evoluţia situaţiei, organizatorii vor stabili dacă sunt necesare modificări operative legate de gestionarea evenimentului, în caz de forţă majoră, urmând să returneze integral taxa tuturor celor înscrişi (inclusiv celor care nu au trecut de etapa de preselecţie).

„Înţelegem cât este de complicată şi de dificilă situaţia cu care ne confruntăm atât în România, cât şi în lume, dar vrem să transmitem un mesaj de încurajare atât artiştilor, cât şi publicului larg. Nu putem să ne oprim din a face ceea ce ne place, ceea ce ne reprezintă, ci trebuie să găsim alternativele pentru a continua să fim cine suntem chiar şi în condiţiile în care luptăm cu o pandemie. Aşadar, invităm artiştii din întreaga lume să se înscrie la Concursul ‘Enescu’. Dacă va fi vreun risc în toamnă, vom returna taxele de înscriere”, a declarat directorul executiv al ARTEXIM, Mihai Constantinescu, citat în comunicat.

Constantinescu spune că, dacă însă „lucrurile se aşază, participarea la Concurs rămâne o oportunitate extraordinară, care nu trebuie ratată”.

Laureaţii Concursului ”Enescu” beneficiază de premii în bani, masterclass-uri şi promovare internaţională, iar câştigarea locului I la Concursul Enescu 2020 este biletul de acces pe scena Festivalului Internaţional ”George Enescu”, la ediţia din 2021 şi nu numai.

Concursul „George Enescu” funcţionează ca o platformă internaţională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii şi de promovare a compoziţiilor marelui muzician român în rândul noii generaţii de artişti, fiind astfel o completare firească a Festivalului „George Enescu”. Programat să aibă loc între 29 august şi 20 septembrie, concursul are patru secţiuni – vioară, violoncel, pian şi compoziţie. Ediţia din acest an are în program 19 concerte şi recitaluri deschise publicului larg. AGERPRES