A phlebotomist holds freshly donated blood, following reports from Seattle and King County Public Health that the local blood supply is in danger of collapse due to canceled blood drives and lost donations out of fears of coronavirus disease (COVID-19) cases in the country, during a Bloodworks Northwest blood drive at the Shoreline Masonic Lodge in Shoreline, Washington, U.S. March 15, 2020. REUTERS/David Ryder

R. Moldova: 76 de persoane contaminate cu COVID-19 se află în stare gravă

Încă două persoane au murit de COVID-19 în Republica Moldova, bilanţul morţilor ajungând la 17, potrivit anunţului făcut luni dimineaţă de ministrul moldovean al sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale, Viorica Dumbrăveanu, citată de Deschide.md. În Republica Moldova, ultima victimă este „o pacientă de 81 de ani (…) care a decedat la Institutul de medicină urgentă”. Ea „a fost internată pe data de 5 aprilie în stare extrem de gravă”, a precizat ministrul sănătăţii Viorica Dumbrăveanu. Ea a adăugat că o altă ultimă victimă este „un bărbat de 78 de ani, care a fost internat pe data de 4 aprilie cu cardiopatie şi hipertensiune arterială”.

Potrivit Radio Chişinău, Viorica Dumbrăveanu a mai informat că în prezent 76 de persoane contaminate cu COVID-19 se află în stare gravă, iar zece dintre acestea sunt intubate. Până acum, au fost confirmate 864 de cazuri de infecţie cu COVID-19 în Republica Moldova.