Festivalul-Concurs Internaţional online de interpretare muzicală pentru copii şi adolescenţi ”Armoniile copilăriei” va avea loc pe 31 mai şi 1 iunie

Festivalul-Concurs Internaţional online de interpretare muzicală pentru copii şi adolescenţi ”Armoniile copilăriei” va avea loc pe 31 mai şi 1 iunie, urmând să fie transmis pe paginile de Facebook şi Youtube RTV Diamant.

Concurenţii din România şi de peste hotare pot trimite, până pe 28 mai, filmările făcute doar cu telefonul mobil la locuinţa fiecăruia, pe WhatsApp, la numărul +4.0770.117.583, specificând numele, vârsta, localitatea şi titlul piesei interpretate.

Nu vor fi acceptate videoclipuri sau pozitive realizate în studiouri profesionale, a precizat organizatorul concursului, muzicianul Constantin Baciu.

Evenimentul va fi prezentat de artistul Iustin Gondoş.

Concursul se va desfăşura pe două secţiuni – Muzică populară şi Muzică uşoară şi şapte categorii de vârstă – 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani, 13-14 ani, 15-16 ani şi 17-18 ani, a precizat, pentru AGERPRES, muzicianul Constantin Baciu.

„Concursul online de interpretare muzicală ‘Armoniile copilăriei’ are ca obiectiv principal susţinerea şi promovarea copiilor cu aptitudini interpretative deosebite, stimularea spiritului de competiţie, precum şi promovarea pieselor de calitate din componistica românească şi internaţională”, conform organizatorilor.

Potrivit regulamentului, la secţiunea „Muzică populară” concurenţii vor interpreta în costum popular un cântec din zona etnografică pe care o reprezintă. Piesa va fi interpretată cu negativ sau acompaniament de taraf. Concurenţii de la categoriile de vârstă 13-18 ani vor interpreta şi un fragment (o strofă) dintr-o doină sau o baladă.

La secţiunea „Muzică uşoară” concurenţii vor interpreta o piesă de muzică uşoară din repertoriul românesc sau internaţional. Piesa va fi interpretată cu negativ sau acompaniament instrumental.

Detalii despre condiţiile de participare pot fi obţinute la organizatorul festivalului la numărul de telefon +40. 749.60.27.03.

Listele concurenţilor admişi pentru concurs vor fi postate pe pagina de Facebook a festivalului imediat după finalizarea înscrierilor. Concurenţii admişi în concurs vor avea de achitat o taxă de 50 de lei, precizează organizatorii.

Juriul va fi prezidat de solistul Marian Stere şi îi va avea în componenţă pe Constantin Baciu, Gabriel Gheorghiu, Vasile Mantale şi Claudiu Bulete.

În cadrul evenimentului se vor acorda Marele Premiu al Concursului „Armoniile Copilăriei” în valoare de 400 de lei, la care se adaugă un videoclip şi un pozitiv, realizate de CB Media, Marele Premiu al secţiunii Muzică Populară în valoare de 400 de lei, Marele Premiu al secţiunii Muzică Uşoară în valoare de 400 de lei şi o serie de premii speciale.

Festivitatea de premiere va avea loc luni, 1 iunie. AGERPRES