Breaking News

Sala cu Orgă va transmite live cel de-al doilea concert fără public

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. De Ziua Internațională a Copiilor, marcată pe 1 iunie, Sala cu Orgă va transmite live astăzi, la ora 18.00, cel de-al doilea concert fără public, care, de astă dată, îi va avea ca protagoniști pe câțiva elevi de la Liceul Republican de Muzică “Ciprian Porumbescu”, Școala de Arte „Alexei Stârcea” și Liceul Republican de Muzică ”S. Rahmaninov”, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Silvia Tănase, directorul adjunct al instituției, a menționat că primul concert live fără public, o premieră pentru R. Moldova, a avut loc la Sala cu Orgă pe 20 mai. În cadrul lui, organista Strezeva a susținut un recital de orgă, aducând în fața publicului online un program din clasica universală.

”Luni, 1 iunie, la ora 18.00, îi vom admira pe micii muzicieni cântând la vioară, violoncel, pian, flaut, clarinet, fluier, nai, acordeon și cobză. De asemenea, în sală vor fi expuse lucrări de pictură ale elevilor de la Școala de Arte „Alexei Stârcea”. Așadar, astăzi, ne revedem cu publicul online pe pagina de facebook a Sălii cu Orgă, ca să cântăm copilăria și talentul”, a precizat Silvia Tănase.

Evenimentul este realizat cu susținerea Direcției Cultură a Primăriei municipiului Chișinău și Radio Moldova Muzical.

În cadrul concertului participă elevii Nadejda Țoi, Ecaterina Cojocari, Bogdana Grecova, Dumitru Popușoi, Ștefan-Gabriel Luță, Alexandr Ptașnic, Anastasia Creciun, Daniel Ungureanu, Alexandr Candja, Ana Verhovețchi, Cătălin Advahov, Nichita Stahi și Martina Meola de la instituțuțiile sus-menționate. Ei vor interpreta muzică de Tomaso Vitali, Ludwig van Beethoven,  P. I. Ceaikovski, Frederic Chopin, Christoph Willibald Gluck, Raffaele Calace, Franz Schubert, Wolfang Amadeus Mozart, Felix Mendelssohn- Barthholdy, Joszef Kola și alți compozitori.

Concertul va putea fi urmărit în direct pe pagina de facebook a instituției  https://www.facebook.com/organ.hall/, pe site-ul Sălii cu Orgă – www.organhall.md şi pe pagina Privesc.Eu Moldova.