Opera de Stat din Viena se va redeschide luni cu o serie de concerte susţinute de cântăreţi celebri

Opera de Stat din Viena se va redeschide luni cu o serie de concerte susţinute de cântăreţi celebri, însă doar o mică parte din publicul obişnuit va putea asista la experienţa muzicală din sală, relatează marţi dpa.

Opera, care are o capacitate de circa 2.300 de locuri, va vinde 100 de bilete pentru fiecare din cele 14 reprezentaţii, în conformitate cu actualele reguli sanitare instituite pentru stoparea răspândirii noului coronavirus, a anunţat miercuri conducerea instituţiei.

Concertele solo care încheie sezonul până la sfârşitul lunii iunie vor fi susţinute de tenorii Juan Diego Florez şi Michael Schade, precum şi de soprana Camilla Nylund.

În timp ce sala de concert va rămâne relativ goală, fanii muzicii clasice vor putea viziona gratuit transmisiile live ale spectacolelor.

Concertele marchează sfârşitul mandatului lui Dominique Meyer în calitate de director al instituţiei austriece, veche de 151 de ani.

Francezul, care va fi director la Teatro alla Scala din Milano, va fi succedat în funcţie, în septembrie, de Bogdan Roscic, managerul unei case de discuri austriece. AGERPRES