Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 42.121

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 42.121, cu 8,7% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară, informează joi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

”Săptămâna 5 – 11 octombrie (S41/2020) – la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 42.121, cu 50,2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (84.564) şi cu 8,7% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară”, precizează INSP.

Potrivit sursei citate, în săptămâna 5 – 11 octombrie au fost raportate la nivel naţional 6 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 12 cazuri înregistrate în S 41/2019.

Nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă.

INSP menţionează că din statistici lipsesc datele de la DSP Bucureşti.

Până la data de 11 octombrie, au fost vaccinate antigripal 146.537 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii, mai arată INSP. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.