TARE-N DINȚI ȘI MOALE-N GURĂ
Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan au simțit nevoia de a intra în confesionalul Bisericii Demnității Umane pentru a nu pleca, asemenea unor trădători, din ultima lor etapă publică pusă în slujba interesului public, articulat cu grija față de viața omului. Această asumare credibilă i-a plasat pe cei doi într-o nouă mare dezamăgire, pentru cei care s-ar fi așteptat să facă un măcel sau într-o baie de mulțime pur și simplu uneori mai necesară decât un cap plecat și asumat.
Astăzi va fi o nouă zi. O zi ca toate altele, chiar dacă dintre noi va lipsi Prințul Philips, chiar dacă dintre noi va lipsi, credem că nu pentru totdeauna, echilibrul și decența omului politic, împins de tinerii frumoși și zurbagii la periferia comportamentului responsabil. Dacă Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan au ales lovitura de cuțit pe la spate, în tăcere și constatarea perfidă precum să cei care a lovit dintre noi nu suntem noi !
Mult mai grobian și mai aplicat se dovedește a fi Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, din aceeași legiune useristă, atins se pare de nebunia de a nu înțelege cum se face ca un prim ministru din guvernul lor nu-i ia în seamă, nu face sluj la ceea ce ei susţin, comit și vomită.
Cătălin Drulă îl critică dur pe premierul Florin Cîțu pentru demiterea lui Vlad Voiculescu, de la şefia Ministerului Sănătăţii, după ce decizia a fost unilaterală, fără o consultare în prealabil.
„Un zombi politic”, îl caracterizează Cătălin Drulă pe premierul Cîțu, arătând că şeful Guvernului și-a pierdut acum încrederea în principalul partener de coaliție.
Cât despre rezolvarea crizei de pe scena politică, Cătălin Drulă a exclus ieșirea USR-PLUS de la guvernare, arătând că schimbarea premierului e singura soluție pentru „reașezarea” coaliției de guvernare.
„Acesta este gestul ultim (moţiunea de cenzură – n.r.) prin care se formalizează o retragere de încredere. Dar eu sper – și știu – că există înțelepciune, sunt oameni politici maturi, cu capul pe umeri și în PNL, care își dau seama că guvernarea nu stă într-un singur om și că atunci când arunci în aer totul cu un gest de imaturitate – eu am cinci ani de experiență politică, nu am 20 sau 30, suficient să-mi dau seama că ești un zombie politic în acel moment”, a spus Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor şi vicepreşedinte USR-PLUS
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, îl apără pe premierul Florin Cîţu, după ce acesta l-a demis pe Vlad Voiculescu şi spune că orice ministru care dă declaraţii contra şefului Guvernului trebuie să aibă bagajele făcute.
„Este practic obligaţia premierului de a revoca din funcţia de ministru orice ministru care atacă premierul.(…)
Ca atare, orice ministru trebuie să ştie că în momentul în care a dat declaraţii contra premierului trebuie să aibă bagajele făcute”, a spus, sâmbătă, şeful PNL.
Useriștii la auzul acestui comentariu, prin care le este creionat viitorul, se jură că nici usturoi nu au mâncat și nici gura nu le miroase, ei nu fac decât ceea ce știu că trebuie făcut, într-o „democraţiei autentică”, adică să mintă, să înjure, să se dea de ceasul morții, să fure și să arunce în aer tot ce nu le seamănă, nu le fac jocurile, nu le sunt așezate la picioare.
Ei așa văd politica, așa o percep, așa și-o doresc să le stea așezată la picioare, în timp ce așteaptă să fie serviți, dacă se poate în ritmul pe care ei îl dictează, fie prin loviturile sacadate de degete, fie prin fluierături ușoare și imposibil de ignorant, având obsedantul rol de a dicta nu numai ritmul, nu numai provocările cât mai ales ceea ce sunt obligați cei din rândul prostimii să strige.
În timp ce sâmbăta care a trecut, ziua de de odihnă luată de la Dumnezeu pe sub prag, întreaga omenire și-a rezervat liniștea necesară plângerii Prințului Philip, la noi, în spațiul Mioritic, apare un drulă din boscheții useriști, tare-n dinți și moale-n gură, amețind prin spațiul public tot felul de abjecții de om beat, profitând de faptul că soarta i-a oferit speranța de a se simți important, fără ca mintea sa jucăușă să scoată ceva mai mult decât incapacitatea de a discerne între a fi sau a nu fi băiatul mamii, cel care nu mai știe pe de rost învățăturile celor șapte ani de acasă.
Tinerii frumoși și liberi devin la chip din ce în ce mai hidoși, demonstrând țării că ei îmbătrânesc nu prin trecerea anilor, ci doar prin trecerea palmelor, din ce în ce mai slinoase, prin părul lor de pe creștet, dar mai ales prin cel de pe cur.
ADI CRISTI