IULIUS dezvoltă prima sa clădire rezidențială, lângă Palas Campus – 44 de apartamente green smart, în zona Sf. Andrei
Compania IULIUS a inițiat recent demersul de obținere a autorizației de construire pentru prima sa clădire rezidențială din portofoliu. Situată în imediata proximitate a Palas Campus, noua clădire reprezintă continuarea planurilor investiționale în reconfigurarea și revitalizarea zonei Sf. Andrei și deschiderea ei către comunitate. 44 de apartamente, cu 1, 2, 3 și 4 camere, vor fi dezvoltate în zona centrală a orașului, cu dotări premium și facilități care ușurează viața și te ajută să-ți recâștigi timpul.
Trendurile internaționale în urbanism demonstrează faptul că proiectele mixed-use își ating potențialul maxim de regenerare urbană incluzând o componentă rezidențială, care să mențină vie o zonă a orașului 24 de ore din 24. În același timp, pentru locuitorii din proiect, dar și din vecinătate, reprezintă un aport major la calitatea vieții, prin economia de timp în accesarea serviciilor și a facilităților de recreere și limitarea dependenței de mașină.
Ca parte a planului amplu de reconfigurare, revalorificare și regenerare a zonei Sf. Andrei, compania IULIUS a inițiat recent demersul de obținere a autorizației de construire pentru o clădire rezidențială (zona C), integrată în Planul Urbanistic Zonal aprobat prin HCL nr. 100 din 28 februarie 2020, din care face parte și Palas Campus, proiect aflat în construcție. Imobilul va avea o suprafață desfășurată de peste 4.400 mp și șapte etaje, respectând limita de înălțime a zonei și unghiurile de vizibilitate, iar parterul va fi alocat funcțiunilor de retail, oferind acces facil la servicii necesare zilnic. În total, vor fi 44 de apartamente, cu 1, 2, 3 și 4 camere, cu suprafețe generoase. Spațiile de locuit vor beneficia de garanția calității proiectelor IULIUS, singurul dezvoltator de proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, cu un portofoliu certificat green integral, conform principiilor internaționale de sustenabilitate pentru clădiri verzi.
Nu doar prietenoasă cu mediul, clădirea va fi în primul rând focusată pe oameni și pe calitatea vieții lor, inclusiv prin utilizarea materialelor, dotărilor și finisajelor premium, compartimentarea optimă pentru un confort și funcționalitate sporite, dar și versatilitate în design, structura de rezistență realizată cu planșee dală, fără grinzi interioare, ceea ce asigură o mare flexibilitate în amenajare, înălțimi libere de 2,90 metri, tâmplărie de aluminiu fără parapet, pentru un grad ridicat de lumină naturală pe o durată cât mai mare din zi, terase și balcoane individuale, spațioase și reconfortante.
Va fi o clădire construită în mijlocul comunității, care le va permite oamenilor să se bucure de dinamica orașului, dar și un loc unde să se simtă acasă. Prin localizarea ultracentrală, lângă Palas Campus și în imediata apropiere a Palas Iași, rezidenții noii clădiri vor beneficia de cea mai generoasă ofertă de servicii în proximitate: medicale, educaționale, retail, business, parc și entertainment. Spațiile verzi și oazele de relaxare de care va dispune imobilului vor răspunde stilului de viață urban actual, „verdele” fiind deja o amprentă a proiectelor IULIUS. Rezidenții vor beneficia de locuri de parcare dedicate, în parcarea subterană a Palas Campus, precum și de întreaga infrastructură pietonală, piste pentru biciclete, conexiuni pentru mijloacele de transport în comun și facilități pentru transportul alternativ și eco- friendly.
Prin conceptul modern şi arhitectura inovatoare, în armonie cu Palas Campus, clădirea va aduce un aport important la reconfigurarea urbană a zonei Sf. Andrei. Pentru Palas Campus, o investiție de 120 de milioane de euro, ce presupune 54.000 mp office și 6.000 mp retail, parc de 4.500 mp, parcare subterană cu două niveluri și 625 de locuri, modernizarea infrastructurii (crearea unei noi artere, lărgirea și modernizarea a cinci străzi perimetrale, 650 metri de piste de ciclism), lucrările de construcție au demarat în iulie 2020. În prezent, s-a finalizat montarea fațadei pentru mai mult de două din cele șase corpuri ale clădirii și se lucrează la compartimentări interioare și instalații.
Mai multe detalii despre proiectul rezidențial și accesarea spațiilor de locuit vor fi oferite în perioada următoare.