Universitatea de Vest din Timişoara a lansat proiectul „Timişoara (re)citeşte”
Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), în parteneriat cu Societatea de Transport Public Timişoara (STPT)a lansat, luni, proiectul „Timişoara (re)citeşte”, pentru încurajarea lecturii, astfel că cei care urcă în tramvaiele, autobuzele, microbuzele şi în troleibuzele STPT vor putea citi versuri scrise de poeţi bănăţeni contemporani.
„Timişoara (re)citeşte” este o iniţiativă de promovare a poeţilor timişoreni sau care au legătură cu Timişoara, de la Ion Monoran, un simbol pentru Revoluţia din Decembrie 1989, sau Şerban Foarţă, de numele căruia se leagă versurile celui mai apreciat album al trupei Phoenix, până la scriitori consacraţi precum Moni Stănilă, Robert Şerban, Tudor Creţu, dar şi tineri poeţi precum Nicoleta Papp sau Alex Higyed.
„La UVT, Cultura este Capitală, iar literatura este cât se poate de importantă în capitala noastră. Şi pentru că are un rol semnificativ, găsim metode ingenioase să o promovăm şi să aibă un impact cât mai mare în comunitate. ‘Timişoare (re)citeşte’ este încă o iniţiativă marca UVT care dovedeşte că universitatea noastră iese în agora şi creează contexte în care să aducă arta şi cultura cât mai aproape de tineri ori de vârstnici, de toţi cei care care circulă prin Timişoara în fiecare zi, în acest caz cu mijloacele de transport în comun. Chiar şi în această perioadă, când pandemia ne împiedică să organizăm evenimente aşa cum ne-am dori, găsim idei ca să aducem cultura aproape de timişoreni”, afirmă rectorul UVT, Marilen Pirtea, într-un comunicat remis AGERPRES..
În total, s-au instalat aproape 1.000 de afişe în peste 100 de mijloace de transport în comun, lista versurilor urmând să fie actualizată în timp. Aceasta este doar o primă iniţiativă dintr-o serie de evenimente care au ca scop încurajarea lecturii şi promovarea scriitorilor contemporani în contexte inedite, care au impact pentru comunitate.
„Timişoara (re)citeşte” este un proiect cultural de lungă durată, desfăşurat în parteneriat de către UVT şi STPT, dedicat comunităţii timişorene. AGERPRES