Ziua de sâmbătă, 21 octombrie, a fost cea mai caldă de când se fac măsurători în România

Ziua de sâmbătă, 21 octombrie, a fost cea mai caldă de când se fac măsurători în România, cu 35,1 grade Celsius înregistrate la Turnu Măgurele, în judeţul Teleorman, a declarat meteorologul Meda Andrei pentru Radio România Actualităţi.

„Ziua de sâmbătă a fost extrem de caldă, cu recorduri la 129 de staţii din ţara noastră. Aceste 129 de recorduri au fost zilnice, deci au reprezentat cea mai caldă zi de 21 octombrie de când se fac măsurători. Bucureştiul a avut record zilnic. La Bucureşti s-au înregistrat ieri, de exemplu, la Filaret 31,5 grade, faţă de 29,6 grade, iar de săptămâna viitoare, încep, încet, încet, temperaturile să scadă uşor”, a precizat Meda Andrei.

Potrivit sursei citat, temperaturile maxime vor fi în scădere la început în partea de vest, de nord şi de centru a ţării, unde, în general, în întreaga săptămână se vor încadra între 20 şi 24 de grade, dar scăderea de temperatură se va resimţi şi în sud şi în sud-est.

Meteorologul a subliniat, însă, că în continuare, în marea lor majoritate, temperaturile sunt mai ridicate decât în mod normal, între 21 şi 26 – 27 de grade, faţă de 15-18-19 grade cât ar trebui să se înregistreze în această perioadă din an. AGERPRES