𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐔𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̗𝐚̆ 𝐏𝐚𝐬̧𝐜𝐚𝐧𝐢 – 𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐝𝐞 𝐞𝐝𝐮𝐜𝐚𝐭̗𝐢𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚𝐫𝐚̆ ❞𝐒̧𝐜𝐨𝐚𝐥𝐚 𝐏𝐚̆𝐫𝐢𝐧𝐭̗𝐢𝐥𝐨𝐫❞

În cadrul Spitalului Municipal de Urgență Paşcani, începând din luna aprilie 2024 debutează programul de educație comunitară “Şcoala Părinților”. Acest program se adresează viitorilor părinţi şi implică cursuri gratuite de igienă şi monitorizare a sarcinii, fiziologia naşterii, îngrijirea nou-născutului şi alăptare.
Prin acest program se doreste o informare cât mai reală a comunității privind necesitatea monitorizării corecte a sarcinilor fiziologice şi a celor cu risc în vederea scăderii riscului de naştere prematură, depistarea în timp util a malformațiilor fetale şi infecțiilor materno-fetale etc).
Cursurile se adresează în aceeaşi măsură și taților care vor să participe activ la îngrijirea nou-născutului, însuşindu-şi astfel noţiunile teoretice și practice. Cursurile se vor susţine periodic în cadrul spitalului de către personal medical calificat (medic obstetrician/ moaşă/ medic neonatolog/pediatru), vor dura aproximativ 2 ore, iar viitorii tătici participanți vor primi atestat/adeverință pentru concediu paternal suplimentar (majorarea cu 5 zile lucrătoare a concediului paternal de 10 zile lucrătoare, în condițiile prevederilor HG nr. 1577 din 28.12.2022 pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii concediului paternal nr. 210/1999). Pentru înscrieri şi informații suplimentare: 0786932587, interval orar 09.00 – 13.00.