România – la Târgul de Carte de la Salonic; scriitorii Simona Sora şi Dan Lungu, printre invitaţii Ministerului Culturii

Ministerul Culturii, în colaborare cu Uniunea Elenă din România, participă la cea de-a XX-a ediţie a Târgului de Carte de la Salonic, desfăşurat în perioada 16 – 19 mai sub motto-ul „Citim cărţi, împărtăşim idei!”.

La standul României, situat la pavilionul 13, poziţia 98, vor avea loc lansări şi prezentări de titluri ale autorilor români şi greci. Standul va expune volume bilingve şi multilingve publicate de edituri din România şi Grecia, informează Ministerul Culturii, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Printre autorii invitaţi de Ministerul Culturii se numără Simona Sora, prezentă în antologia „27 Povestiri despre pace”, şi Dan Lungu, care va avea o avanpremieră la traducerea volumului său „Fetiţa care se juca de-a Dumnezeu”. Evenimentele vor fi moderate de traducătoarea Angela Bratsou.

Evenimentele, organizate de Ministerul Culturii, în parteneriat cu Uniunea Elenilor din România, includ: dezbaterea „Rolul scriitorilor în lupta cu dictatura”, cu participarea autorilor Tatiana Ţîbuleac, Simona Sora, Dan Lungu şi a scriitorilor greci Konstantinos Bouras, Giorgis Exarhos, Liana Sakelliou, Eleni Kekropoulou (Editura Okeanos), Antonis Skiathas, şi sesiunea „90 de minute de literatură română contemporană”, cu autori români şi greci.

În contextul unei bune colaborări în plan editorial, evenimentele organizate de către partenerii din Republica Moldova vor fi găzduite de standul României.

Târgul de Carte de la Salonic se bucură de o participare internaţională diversă şi evenimente dedicate autorilor şi profesioniştilor din domeniul cărţii şi are ca invitat de onoare Emiratul Sharjah. AGERPRES