Viceprim-ministrul Cristina Lesnic, împreună cu reprezentanții Biroului politici de reintegrare, Oficiului Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, a avut ieri o întrevedere cu administrația publică locală, angajații instituțiilor de învățământ, agenți economici şi proprietari ai terenurilor agricole din satele Cocieri şi Molovata Nouă din raionul Dubăsari, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.
Vizita de lucru s-a efectuat din considerentul că începând cu 1 august 2018 a fost restabilit accesul la terenurile agricole din raionul Dubăsari, în conformitate cu Decizia protocolară „Cu privire la unele măsuri de reglementare a problemelor legate de realizarea Mecanismului din anul 2006 referitor la utilizarea terenurilor agricole, amplasate în raionul Dubăsari, după traseul Tiraspol – Camenca” din 25 noiembrie 2017.
“Accesul fermierilor la terenurile agricole reprezintă unul dintre obiectivele agendei de lucru pentru anul 2018, în care Guvernul, cu eforturi substanțiale, a venit în soluționarea unei probleme vechi și sensibile. Acest subiect va fi în continuare în proces de monitorizare pentru a permite un acces pe bază permanentă și nestingherit”, a subliniat vicepremierul.
În cadrul întrunirii, oficialul a vorbit și despre planurile fermierilor referitor la terenurile agricole, recepționarea compensațiilor, problemele stringente cu care se confruntă sătenii: reparația drumurilor, extinderea sistemului de iluminare stradală, situația privind bacul care circulă în această regiune.
Totodată, luând în considerare că localitățile Cocieri şi Molovata Nouă sunt amplasate în perimetrul Zonei de Securitate, discuțiile au fost axate pe subiectele referitoare la nivelul de implementare a proiectelor finanțate prin intermediul Programului activităților de reintegrare a țării.
Concomitent, Cristina Lesnic a întreprins o vizită la grădinițele de copii, Casa de Cultură, Școala de Arte şi Piața comercială din satele vizate.
Viceprim-ministrul a mai menționat și despre importanța conlucrării în vederea prestării unor servicii de calitate pentru cetățeni și identificării în comun a soluțiilor durabile la problemele existente în comunitate.
Discuțiile au avut un caracter deschis, cu adresarea întrebărilor concrete și înaintarea propunerilor ce vizează îmbunătățirea calității vieții în regiune.