Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul a doi aleşi locali şi a patru funcţionari publici.
Potrivit unui comunicat al ANI transmis, luni, AGERPRES, Daniel Florin Florea, primar şi fost viceprimar al comunei Checea, judeţul Timiş, s-a aflat în stare de incompatibilitate deoarece, începând cu data de 31 ianuarie 2018, acesta exercită simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică.
De asemenea, arată inspectorii de integritate, în perioada 29 mai 2014 – 31 ianuarie 2018, a fost viceprimar şi comerciant persoană fizică (în perioada 29 mai 2014 – 22 iunie 2016, respectiv 22 iunie 2016 – 31 ianuarie 2018) şi membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Checea (în perioada 31 august 2016 – 10 iunie 2017).
Starea de incompatibilitate a fost constatată şi în cazul lui Ioan Hasas, viceprimar al comunei Vadu Crişului, judeţul Bihor, după ce, în perioada 6 iunie 2016 – 10 iunie 2017, ar fi fost şi membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Tehnic nr. 1 Vadu Crişului.
Emilia Anda Ivan, funcţionar public în cadrul Primăriei Murgaşi, judeţul Dolj, a deţinut în perioada 23 decembrie 2013 – 1 iunie 2016 funcţia publică de inspector simultan cu exercitarea funcţiei de administrator public la Primărie, aflându-se şi ea în stare de incompatibilitate, afirmă ANI.
Totodată, potrivit ANI, Mariana Perieteanu, funcţionar public în cadrul Primăriei Icoana, judeţul Olt, s-a aflat în stare de incompatibilitate, după ce, în exercitarea funcţiei publice de inspector ar fi participat, în perioada 5 mai – 6 iunie 2016, la campania electorală desfăşurată cu ocazia alegerilor locale din acel an, în cadrul căreia şi-a depus candidatura pentru funcţia de consilier local, fără a-şi suspenda raportul de serviciu.
În incompatibilitate a fost găsită şi Daniela Nedelcu, comisar şef la Penitenciarul Târgu Mureş, judeţul Mureş, care, în perioada 24 aprilie 2009 – 22 august 2018 ar fi fost şi angajată într-o firmă, dar şi Iulian Gheorghe Grigorici, agent şef principal la Penitenciarul Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, după ce, în perioada 12 mai – 20 noiembrie 2017 ar fi fost, de asemenea, şi angajat în cadrul unei societăţi comerciale.
„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, precizează ANI. AGERPRE