Şeful statului a solicitat convocarea Consiliului Suprem de Securitate

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Consiliul Suprem de Securitate se va întruni săptămâna curentă pentru a discuta subiecte ce ţin de aprovizionarea Republicii Moldova cu gaze după data de 1 ianuarie 2020. Anunţul a fost făcut luni, 2 decembrie, de şeful statului, Igor Dodon, după şedinţa de lucru avută în dimineața zilei cu premierul Ion Chicu şi speakerul Zinaida Grecianîi, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Dodon, pe agenda Consiliului va fi inclus şi subiectul ce ţine de furtul miliardului. “Ne interesează poziția noului procuror general în acest dosar şi vrem să vedem procesul de urmărire a activelor”, a spus președintele.

El a adăugat că tot la şedinţa Consiliului, care cel mai probabil va avea loc miercuri, va fi discutat şi subiectul ce ține de sectorul energetic. Igor Dodon a precizat că nu există certitudine în privința tranzitului de gaze prin Ucraina, iar scenariile de alternativă urmează a fi discutate cu structurile responsabile. 

Al treilea subiect, care se va regăsi pe agenda Consiliului, vizează procedura de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău şi taxele aeroportuare preluate de noii gestionari. Totodată, urmează a fi examinat scandalul interceptărilor.