Copiii din Moldova vor beneficia de asistenţă educaţională oferită de parteneri internaţionali

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Cinci sute de copii vor beneficia de cărți de povești, jocuri logice și de creativitate, precum și echipamente sportive. Inițiativa este parte a unui suport în valoare de 70 mii de dolari, acordat de către Parteneriatul Global pentru Educație și Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) Moldova, care prevede procurarea a 80 de unități de tehnică de calcul, distribuirea pachetelor de suport pentru preșcolari și elevii ciclului primar și organizarea cursurilor de formare a educatorilor privind realizarea educației parentale la distanță, transmite MOLDPRES.

Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Șarov, a mulțumit reprezentanților Parteneriatului Global pentru Educație și UNICEF Moldova pentru suportul acordat sistemului educațional din Republica Moldova. „Școala nu este doar o instituție care oferă cunoștințe, ea mai oferă și acces la servicii și protecție copiilor care au cea mai mare nevoie de sprijin. Începând cu 1 iunie, copiii sunt în vacanță. Însă familiile nu trebuie să se simtă neputincioase în fața pandemiei. Aceste materiale educaționale sunt un suport important pentru familiile, ale căror copii nu au cărți și jucării”, a subliniat  oficialul.

La rândul său, Desiree Jongsma, reprezentant de ţară UNICEF în Moldova, a afirmat că această acțiune dă startul unui șir de activități care vin să sprijine copiii pe perioada vacanței și să le ofere oportunități de participare și dezvoltare. „Prin intermediul acestei acțiuni, lansăm o chemare către toți partenerii să sprijine și să promoveze activități pentru copii de toate vârstele care sunt într-o altfel de vacanță din cauza condițiilor create de pandemie”, a spus Desiree Jongsma.

Materialele educaționale și echipamentele sportive, în valoare totală de peste 300 mii de lei, vor fi puse la dispoziția preșcolarilor și copiilor din clasele primare prin intermediul serviciilor de asistență psiho-pedagogică.