Zinaida Greceanîi a discutat cu reprezentanții diasporei moldovenești din Belarus

Chişinău, 6 mai. /MOLDPRES/. În marja vizitei oficiale la Adunarea Națională a Republicii Belarus, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții diasporei moldovenești din această țară, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

Discuțiile s-au axat, în principal, pe aspecte de protecție socială a moldovenilor stabiliți în Belarus, recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere auto și a diplomelor de studii, încurajarea implicării în proiecte economice în țara de baștină, promovarea valorilor culturale și tradițiilor moldovenilor.

Zinaida Greceanîi a răspuns la întrebările membrilor diasporei și, totodată, i-a informat că a abordat cu oficialii belaruși subiectul construcției Ambasadei Moldovei la Minsk. Acest fapt ar spori esențial gradul de protecție a originarilor din Moldova stabiliți în Belarus.

Speakerul a adresat diasporei felicitări cu ocazia Sărbătorilor Pascale și i-a mulțumit pentru faptul că reprezintă cu demnitate țara noastră în Republica Belarus, iar respectul pentru tradițiile noastre naționale mențin trăinicia rădăcinilor cu baștina.

În perioada 5-7 mai, delegația Parlamentului Republicii Moldova efectuează o vizită oficială la Adunarea Națională a Republicii Belarus. Din delegație fac parte speakerul Zinaida Greceanîi, deputații Vasile Bolea și Radu Mudreac, secretarul general al Parlamentului Adrian Albu, ministrul în exercițiu al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului Ion Perju.

foto: Parlament