Simion: Candidatul AUR la prezidenţiale va fi ales de către toţi românii prin vot deschis, pe model occidental

Participanţii la Congresul AUR au decis în privinţa alegerii prin vot deschis de către toţi românii, „pe model occidental”, a candidatului formaţiunii la alegerile prezidenţiale din 2024, a anunţat liderul partidului, George Simion.

El a arătat că acest vot în privinţa candidatului AUR la prezidenţiale va avea loc în luna mai 2023, iar cei care se pot înscrie în cursă pot fi şi din afara partidului.

„Candidatul AUR la alegerile prezidenţiale va fi ales de către toţi românii prin vot deschis, pe model occidental. Toţi românii vor fi aşteptaţi în luna mai 2023 să îşi aleagă favoritul din rândul celor care se înscriu începând cu ziua de astăzi până în data de 16 mai la alegerile preliminare pentru susţinerea candidatului de către AUR. S-au rostit multe nume. Vă invit şi pe voi, cei din sală, să încercaţi. Acest om nu trebuie să fie neapărat membru de partid. Bineînţeles că ne-ar onora ca din sânul nostru să dăm ţării viitorul preşedinte, dar asta doar românii o pot face”, a declarat George Simion.

El a adăugat că este foarte important ca pentru această candidatură să fie aleasă persoana „cu cea mai mare aplecare la nevoile românilor şi cu cele mai mari şanse în al doilea tur de scrutin”.

„Începând cu 16 mai 2022 vă propun să începem seria de dezbateri prezidenţiale cu toţi cei care doresc să se înscrie în această competiţie şi întrunesc criteriile de eligibilitate şi întrunesc minimum de popularitate să pornească în acest drum. 70% dintre români nu mai merg la vot, 70% dintre români sunt dezamăgiţi de clasa politică, de aceea apelul nostru către fiecare român este să fie noul preşedinte, dacă are abilităţile şi convingerea necesară”, a mai spus George Simion.

Propunerea privind selectarea candidatului AUR la alegerile prezidenţiale a fost aprobată de congresul extraordinar al partidului, care s-a desfăşurat duminică, în Sala „Alexandru Ioan Cuza” de la Palatul Parlamentului, cu participarea a peste 800 de delegaţi cu drept de vot, din toate filialele judeţene şi de peste hotare. AGERPRES