Breaking News

Premierul Dorin Recean, despre succesul sportivilor din R. Moldova la Jocurile Olimpice: Să găsim modalități să susținem cât mai mult sportul și performanța

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Premierul Dorin Recean a început ședința de astăzi a Guvernului cu un mesaj de felicitare transmis sportivilor din Republica Moldova care au reușit să obțină medalii la Jocurile Olimpice, care se desfășoară în aceste zile la Paris, Franța. Șeful Executivului a afirmat că este necesar „să găsim modalități să susținem cât mai mult sportul și performanța”, transmite MOLDPRES.

„Să ne bucurăm pentru performanța sportivilor noștri, în mod special a judocanilor Denis Vieru și Adil Osmanov, care deja ne-au adus două medalii de bronz. Este o performanță extraordinară pentru echipa de judocani. Trebuie să celebrăm și participarea celorlalți sportivi, să le dorim succes. Vor fi acordate acele premii aprobate anterior de 3 milioane de lei, 2,6 milioane și 2 milioane, pentru performanță sportivă. Să avem grijă evident și de antrenori și de cei care pregătesc echipele. Felicitări părinților și antrenorilor pentru aceste performanțe extraordinare. Să găsim modalități să susținem cât mai mult sportul și performanța. Acest lucru este important pentru ca să creștem mândria națională și sunt proiecte frumoase care să ne asigure coeziunea socială. Încă o dată felicitări sportivilor, familiilor lor, antrenorilor și echipelor de pregătire”, a afirmat Dorin Recean la începutul ședinței de Guvern.

Judocanul Denis Vieru a adus duminică, 28 iulie, prima medalie, bronz, pentru Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris. Cea de-a doua medalie, tot de bronz, a fost cucerită ieri de judocanul Adil Osmanov.

Ambii sportivi vor primi un premiu de stat în valoare de 2 000 000 de lei.